Inspiratie   -   Achtergrond    -    Exposities


De natuur als inspiratie

Suzette buiten bij het atelier in Diepenveen.

Steeds weer raak ik verwonderd en ontroerd door vormen, stromingen, bewegingen in de natuur. Zij zijn voor mij een onuitputtelijke en telkens weer verrassende bron van inspiratie. Samen met de beelden, kleuren en bewegingen uit mijn eigen binnenwereld kom ik al zoekend, spelend en experimenterend in de stroom van het scheppende proces. Een spel van toevoegen, weghalen en keuzes maken zodat er een nieuw beeld kan ontstaan dat via mij zichtbaar wordt. Een spel ook tussen het sferische en het concrete.

Mijn werk is vaak kleurrijk en gelaagd. Ik werk veelal met verschillende materialen en vind het heerlijk en uitdagend allerlei technieken met elkaar in gesprek te laten komen.

Mijn achtergrond

Ik ben geboren in 1950 en van mijn tweede tot mijn vijftiende jaar in Nieuw-Zeeland opgegroeid. Daar werd mijn liefde voor de natuur geboren. Terug in Nederland was het even wennen (‘where are the mountains?’).
Mijn eerste beroep was verpleegkundige, daarna verpleegkundig docente. Op mijn 42ste ben ik aan de opleiding Kunstzinnig Therapie begonnen aan Academie de Wervel waarna ik ruim 20 jaar werkzaam ben geweest als Kunstzinnig Therapeut en Coach. 
Tekenen deed ik al vanaf mijn pubertijd en daarna ben ik altijd op de een of andere manier kunstzinnig en creatief bezig geweest. Dat begon als toegepaste kunst en ontwikkelde zich langzaamaan van figuratieve naar meer abstracte organische beelden waarbij het mystieke altijd meespeelt. Gaandeweg nam het schilderen steeds een belangrijker plaats in mijn leven in. Een aantal jaren geleden heb ik mijn werk als kunstzinnig therapeut en coach beëindigd om mij volledig te kunnen wijden aan de kunst. Inmiddels heeft zich mijn eigen ‘handschrift’ ontwikkeld en dat proces gaat tot op heden door. Kunst is mijn leven geworden. 
Thans ben ik de spirituele denkwijze van Kandinsky met betrekking tot de schilderkunst aan het bestuderen en te integreren in mijn eigen werk.

Lekker schilderen in de Pyreneeën.

Als een soort ‘kunstzinnige omnivoor’ heb ik veel cursussen, workshops en opleidingen gevolgd voor het verwerven van verdiepende inzichten (op allerlei gebied) en het bijleren van nieuwe technieken. Ik noem hier mijn belangrijkste leerscholen en leermeesters m.b.t. de kunst.

 

  • Academie de Wervel, opleiding voor kunstzinnig therapie
School voor Imaginatie, Amsterdam
  • Focusopleiding, René Maas, Hilversum
  • ‘t Labyrinth, Culemborg
Rolina de Lange, Hoevelaken
  • Anna de Mol van Otterloo – Werkgroep Kunsten, Driebergen
  • Michiel d’Hondt, Atelier Molenpad, Amsterdam
  • Constance Visser en Henk van de Ven, IJsseldam Deventer 
Zaterdagacademie, Deventer
  • Hélène Jansen-van Bavel, Zutphen

Mocht je mijn werk in het echt willen bekijken dan ben je na afspraak van harte welkom in mijn atelier in Diepenveen (gemeente Deventer).

Exposities

Historie

'Vertellingen', Beeckenstein, Deventer; Okt. - dec. 2022
'Circles of Life', CaroArtGallery, Deventer; Augustus 2022
'Queeste", CaroArtGallery, Deventer; Maart 2022
Boekhandel Praamstra Deventer, groepsexpositie Pakje Kunst 2020
IJsseldam 2017, 2018, 2019
Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen 2017
IJsseldam 2014, 2015, 2016
Het Holstohus, Olst 2014
Mr. Geertshuis, Deventer 2014
De Amaranth, Deventer 2014
Zaterdag Academie, gezamenlijk; Centrale bibliotheek Deventer 2010
Gooibergcollectief; Centrum Vrijburg, Amsterdam 2002
‘t Labyrinth, gezamenlijk; Raadshuis, Culemborg 2001

 

© 2021 Suzette Timmers Verhoeven  |  Contact