Trude Bergsma en Suzette Timmers Verhoeven

 

Gezamenlijk werk, vanuit een wederzijdse herkenning van ieders zoektocht in het schilderproces.
Hieruit ontstond het idee een samenwerkingstraject aan te gaan. Beiden werkend vanuit een sterk colorisme laten we ons leiden door onze intuïtie. Vanuit gelaagdheid gaat onze zoektocht, naar verbindingen tussen deel en geheel. Alsook naar de werking van licht door de lagen heen en achter de lagen. We laten ons verrassen door verborgen werelden die op het doek zichtbaar worden. De balans zoeken tussen enerzijds stilte- en rustmomenten, anderzijds het dynamische in het schilderwerk.

Trude: "Onze inspiratie vinden we daarnaast bij kunstenaars, die eveneens het onderzoek naar werelden achter het direct waarneembare deden en doen. De beeldtaal wordt veelal abstract en soms figuratief. "

Een voedend proces. We ontdekken door het werken in het 'handschrift' van de ander dat eigen schilderpatronen doorbroken kunnen worden. Kenners van ons werk kunnen dit wellicht opmerken.

In de praktijk
We beginnen allebei aan een eigen doek om vervolgens te wisselen zodat de een doorgaat in het werk van de ander. Dit doen we een aantal malen tot het moment waarop een van beiden de wens uitspreekt het verder uit te willen werken om het tenslotte af te maken. Beide keren is dit (min of meer toevallig) gebeurd met het werk waaraan de ander begonnen is.

 

Bij deze eerste 'duo' is de eerste door mij afgemaakt (en door Trude begonnen), de tweede door Trude afgemaakt (en door mij begonnen).

Duo 1

 

Bij deze tweede duo is de eerste door mij begonnen en door Trude afgemaakt. De tweede andersom, dus door mij afgemaakt.

Duo 2

 

 

 

© 2021 Suzette Timmers Verhoeven  |  Contact